ENERGIA-BG е дъщерна фирма на Швейцарската фирма ENERGIA GmbH. Неин основател е инж. Руслан Тунтов – специалист с голям опит в България и чужбина в областта на проектиране и изграждане на инсталации за отопление, вентилация, климатизация, В и К, Нови енергийни източници и т.н.

ENERGIA-BG предлага цялостно решение за проектантски и монтажни услуги, което значително улеснява клиентите и намалява сроковете и разходите за изпълнението.

Високото ниво в качеството на услугата се постига, благодарение на добрата организация и високата квалификация на екипа. Във фирмата работят специалисти, структурирани в проектантско бюро, монтажна група, група за сервизна поддръжка. Специалистите на Енергия-БГ са преминали специализирани курсове на обучение при чуждестраните партньори на фирмата.

В отношенията си с клиентите фирмата залага на качество, коректност и дългосрочно партньорство.

Предлаганите от фирма Енергия-БГ компоненти и техника за изграждане на отоплителни инсталации са създадени по най-съвременни технологии, които осигуряват висока ефективност, икономичност и ниски нива на отделените вредни емисии в рамките на строгите европейски стандарти ISO и DIN.
ENERGIA-BG представя на българския пазар следните реномирани производители:
  TLT GmbH - вентилатори - Германия
  Schmid AG - котли на дърва и дървени стърготини - Швейцария
  Prolux – Arbonia - радиатори и конвектори - Швейцария
  HOTJET -